Desert tort fin cu nuca si smantana

de VanessaAli in Torturi, 26 Noi 2018 | 6121 vizualizari

 

Am facut acest tort cu ocazia implinirii varstei de 50 ani a mamei mele, fiind tortul ei preferat.
Fiind ocupata cu Facultatea, am stat pe ganduri daca sa pregatesc eu ceva sau nu, dar ma bucur ca am ales sa o fac. Impreuna cu sora mea i-am facut o supriza minunata mergand acasa cu aceste cadouri simbolice care i-au adus zambetul pe buze.
Un desert usor, delicios si elegant.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 3 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 80 g nuca macinata
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • aprox. 500 g faina
  • 3/4 dintr-un pachet de unt de 200 g

Crema:

  • 1200 g smantana 20% grasime
  • o cana de 300 ml nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie

Decor:

  • 400 g smantana
  • 2 linguri zahar
  • 1 1/2 cani nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort fin cu nuca si smantana:

Foile:

Intr-un castron punem untul moale si il frecam cu zaharul (cel simplu si cel vanilat), dupa care adaugam ouale si mierea. Amestecam pana se incorporeaza bine si apoi punem si laptele.

Incepem sa turnam faina si sa amestecam. Cand compozitia devine mai solida, punem si bicarbonatul. Cantitatea de 500 g e aproximativa, trebuie sa puneti faina pana cand devine ca un aluat de fursecuri nelipicios si usor de modelat cu mana.

Impartim aluatul in 6 parti egale si le luam pe fiecare pe rand, intinzandu-le pe masa de lucru intr-o forma rotunda.

Luam o tava rotunda, o ungem putin pe fund (spatele tavii, nu interior), si punem forma intinsa pe el. Cu un cutit taiem surplusul de aluat ca sa aiba forma exact ca fundul tavii. Punem la copt pentru cca. 15-20 m, sau pana cand devine aurie.

Repetam procedura pentru celelalte bucati de aluat. Sa fiti atenti deoarece, fiind foi subtiri, se pot arde repede.

Crema:

Turnam smantana intr-un bol si o amestecam cu zaharul, nuca, esenta si zeama de lamaie. O impartim in 5 parti egale, cu care umplem foile (reci). 

Decor:

Amestecam smantana cu zaharul si ungem tortul la exterior, dupa care luam nuca si "improscam" cu ea pe margini si presaram pe deasupra.

Lasam tortul la muiat macar 12 ore, dupa care e gata de savurat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort fin cu nuca si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

07.12.2018, 17:29

ce bunatate de tort!

abstract01 1

11.12.2018, 19:45

Ancutsa 1

13.12.2018, 20:07

Foarte bun! Cred ca s-a bucurat de surpriza! La multi ani mamei!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed